Екипът

Мартин Маровски

Треньор и преподавател по алпинизъм и ски в Националното училище за планински водачи в с. Черни Осъм. Планински водач, член на асоциация „Планини и хора”, член на “UIMLA” (Union of International Mountain Leaders Associations), член на комисия „Алпинизъм“ към БФКА (Българска федерация по катерене и алпинизъм). Два пъти носител на престижната годишна награда за алпинизъм на БФКА за 2011 и 2013 г.

Григор Вътев

Занимава се със скално катерене от 2002 г. Трад катеренето му е любимо, а премиерните изкачвания счита за истинско предизвикателство и удоволствие. Член и председател на Алпийски клуб “Железник”, член на УС и председател на Сдружение Туристическо дружество “Сърнена гора”, гр. Стара Загора. Носител на годишната награда за алпинизъм на БФКА за 2012 г.

Виктор Варошкин

Член на КСКЕС „Алтиус“. Носител на годишна награда за алпинизъм на БФКА (Българска федерация по катерене и алпинизъм) за 2013 г. Работи като HRS (Helicopter rescue specialist) при полети с хеликоптер Agusta Westland A109k2 и е първият лицензиран спасител в този тип дейност на територията на България. В останалото време е отдаден на алпизма във всичките му форми: свободно и изкуствено, микстово, ледено и традиционно катерене. Изкачил е множество технически сложни традиционни маршрути на територията на Европа, както и едни от най-трудните в България.

Руслан Вакрилов

Един е най-признатият български екстремен фотограф  в областта на катеренето и алпинизма. Има множество публикации в списаниякато Climbing magazine, Rock&Ice,Grimper, SA Mountain, Climb (UK).Специалист по заснемането и създаването на екстремни филми. Основната му задача, заедно с постигането на набелязаните цели,  е да заснеме и създаде филм за експедицията, както и да направи фото кадри, които да бъдат представени в изложба.